Προβολή της ταινίας «The Navigators»

 


facebook event


Οι τελευταίες ημέρες έχουν σημαδευτεί από το έγκλημα στα Τέμπη, με όλες/ους μας να νιώθουμε θλίψη αλλά και οργή απέναντι στην κυβέρνηση (τη σημερινή και τις προηγούμενες) και τις ιδιωτικές εταιρείες που είναι στην ουσία υπεύθυνες για όσα συνέβησαν.
Παράλληλα όμως, βλέπουμε χιλιάδες κόσμου σε πολλές πόλεις της χώρας να βγαίνουν στους δρόμους και να εκφράζουν με αγωνιστικό τρόπο την αγανάκτησή τους, όχι μόνο για τα Τέμπη αλλά και συνολικά για το σύστημα της φτώχειας, των σκανδάλων και των ιδιωτικοποιήσεων.
Σε αυτό το κλίμα, προβάλουμε την –επίκαιρη όσο ποτέ- ταινία του Κεν Λόουτς «The Navigators», που αναφέρεται στις ζωές 5 εργαζόμενων στον σιδηρόδρομο της Αγγλίας και τις συνέπειες που έχει η ιδιωτικοποίηση του. Από τη συναδελφικότητα στον ανταγωνισμό, στις απολύσεις και στη μείωση του κόστους για τους εργοδότες, η ταινία δείχνει με γλαφυρό τρόπο τι σημαίνει όταν το ιδιωτικό κεφάλαιο εισβάλει στα δημόσια αγαθά.

Την Κυριακή 12 Μάρτη στις 18:00, συναντιόμαστε στο ΤΑΚΙΜ, παρακολουθούμε την ταινία, προβληματιζόμαστε και συζητάμε για την ανάγκη να αντισταθούμε στις πολιτικές που μας δολοφονούν.


Προβολή της ταινίας «The Navigators» Προβολή της ταινίας «The Navigators» Reviewed by TAKIM on 10.3.23 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.