1 χρόνος ΤΑΚΙΜ και... το ταξίδι συνεχίζεται!


Πριν απο περίπου ένα χρόνο, ανήμερα της πορείας της εργατικής πρωτομαγιάς 8/5/2016, το Τακιμ , ένας χώρος διαμορφωμένος με πολλη δουλειά συντρόφων-ισσών και φίλων, γεμάτος απο μεράκι και όνειρα άνοιγε τα πανιά του και όλοι και όλες σε ένα γλέντι υπο την μουσική των Χαρμάνκιοϊ ευχόμασταν καλοτάξιδος.

Ένα χρόνο μετά γιορτάζουμε τα πρώτα του γενέθλια με ένα τεράστιο χαμόγελο και περηφάνια. Σε καιρούς δύσκολους όπως αυτοί που ζούμε το Τακίμ εκπλήρωσε το βασικό του στόχο μας πρόσφερε στιγμές ελπίδας, στιγμές που ο κόσμος που ονειρευόμαστε και παλεύουμε να χτίσουμε δε φάνταζε τόσο μακρινός.

Οργανώσαμε πολλά, απο συζητήσεις για διεθνή θέματα όπως για την κατάσταση στις ΗΠΑ, αλλά και το καλοκαιρινό “Brexit”, ιστορικά όπως για τον Μάη του 1936 στην Θεσσαλονίκη και τον Φλεβάρη του 1917 στην Ρωσία, αλλά και συζητήσεις για τα σημερινά κινήματα όπως για το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική.

Παράλληλα διαθέσαμε τον χώρο μας ή οργανώσαμε δράσεις για την στήριξη άλλων κινημάτων. Η ΒΙΟΜΕ, η Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και τα συνεταιριστικά εγχειρήματα είναι χώροι και κινήματα που στηρίζουμε και χρησιμοποίησαν το ΤΑΚΙΜ είτε για την ενίσχυση είτε για τη "στέγασή" τους.

Πέρα από τις πολιτικές συζητήσεις, στόχος μας για το TAKIM ήταν να συνεισφέρει στην εναλλακτική διασκέδαση, να προσφέρει όμορφες στιγμές που θα συνδυάζουν φτηνή και ποιοτική ψυχαγωγία. Έτσι, διοργανώσαμε συχνά προβολές ταινιών αλλά και ντοκιμαντέρ. Επίσης, στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, οργανώσαμε παζάρι μεταχειρισμένων και όσοι/ες ήρθαν βρήκαν πολύ φτηνά ρούχα, βιβλία, είδη σπιτιού κλπ για τα χριστουγεννιάτικα δωράκια ή για προσωπική χρήση! Στον χώρο του TAKIM, τα τρία πρώτα Σάββατα του Φλεβάρη οργανώθηκαν μαθήματα Τάνγκο «αλλιώς», με διάθεση να σπάσουμε τους ρόλους που θέλουν απαραίτητα τους άντρες- καβαλιέρους να χορεύουν με γυναίκες- ντάμες, όπου άτομα κάθε φύλου, με όποια παρέα θέλανε ή και μόνοι/ες τους βρεθήκαμε για να γνωρίσουμε το αργεντίνικο τάνγκο.

Φυσικά, από τις στιγμές διασκέδασης δεν έλειπαν και τα γλέντια! Χορέψαμε και τραγουδήσαμε απο βαριά λαικά ώς reggae και απο έντεχνα ως jazz και swing στις διάφορες βραδιές μας.Ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του ΤΑΚΙΜ μας αφήνει μία γλυκιά γεύση και την πρώτη ιδέα για όσα θα ακολουθήσουν! Έχουμε καταφέρει και λειτουργούμε μέσα στο κέντρο της πόλης, έναν χώρο καθαρό, ζωντανό και γεμάτο φρέσκιες ιδέες! Έναν χώρο που θα μας χωράει όλες και όλους, αφήνοντας όμως απ’ έξω τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία κλπ.

Τακίμ και.. το ταξίδι συνεχίζεται!
1 χρόνος ΤΑΚΙΜ και... το ταξίδι συνεχίζεται! 1 χρόνος ΤΑΚΙΜ και... το ταξίδι συνεχίζεται! Reviewed by TAKIM on 25.4.17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.