ΤΑΚΙΜ και καλοτάξιδο!Την Κυριακή 8 Μάη ξεκίνησε τη λειτουργία του ένας καινούριος χώρος στη Θεσσαλονίκη. Μετά από πολλές συζητήσεις καταλήξαμε να τον ονομάσουμε ΤΑΚΙΜ!
ΤΑΚΙΜ σημαίνει «ομαδικά», και για μας συμβολίζει την συλλογικότητα, την κοινή πορεία, την ομαδική δράση, την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα.
Την πρώτη αυτή μέρα της λειτουργίας, βρεθήκαμε μετά την πορεία της Πρωτομαγιάς σε ένα γλέντι με τους Χαρμάνκιοϊ, σε μια συναισθηματική ατμόσφαιρα, και χορέψαμε, φάγαμε και ήπιαμε από τα πολύ προσεγμένα είδη που υπήρχαν και είπαμε «καλοτάξιδο»!

Η δουλειά κάνει τους χώρους

Το ΤΑΚΙΜ στεγάζεται στην Κατούνη 25, στον 4ο όροφο. Τον χώρο τον πήραμε παρατημένο και με προσωπική εργασία («αίμα, δάκρυα και ιδρώτα...») τον διαμορφώσαμε ώστε να γίνει ένας ζεστός χώρος που θα οργανώνουμε εκδηλώσεις, προβολές, γλέντια και πάρτι, και γενικά συλλογικές δράσεις που μπορούν να αποτελέσουν εστίες αντίστασης αλλά και ανάσες ξενοιασιάς μέσα στην πόλη.
Στον αγώνα δρόμου για να μπορέσουμε να τελειώσουμε την ανακαίνιση του χώρου μέσα σε 2 μήνες μας βοήθησαν πολλοί άνθρωποι, άλλοι με την εργασία τους και άλλοι δίνοντας μας πληροφορίες, άλλοι μας προμήθευσαν με υλικά και άλλοι μας χάρισαν πράγματα που χρειαζόμασταν, ενώ δεν έλλειψαν και αυτοί που μας στήριξαν οικονομικά.
Ιδιαίτερη αναφορά όμως πρέπει να γίνει σε κάποιους, όπως ο Θανάσης «μη-με-λέτε-μάστορα», ο «πολυεργαλείο» Ορφέας, ο «επισκέπτης» Βασίλης, ο «καλλιτέχνης» Βασίλης, η «υπεύθυνη ασφαλείας» Βίκυ.
Στις εργασίες προετοιμασίας μάθαμε πολλά για τη διάμετρο, τα χρώματα, τα εργαλεία και τα καλώδια, κυρίως όμως επιβεβαιώσαμε ξανά τι μπορεί να κάνει η συλλογική δουλειά και η θέληση. Δείξαμε πώς να δουλεύουμε ομαδικά, πώς να συνδυάζουμε τις γνώσεις και τις δυνατότητες του καθενός για να βγάλουμε το πιο σωστό αποτέλεσμα.

Ξεκινάμε λοιπόν

Ο χώρος μας θέλουμε να είναι ανοιχτός για άτομα και ομάδες που δραστηριοποιούνται σε παρόμοιες κατευθύνσεις με τις δικές μας. Αν θέλετε να διοργανώσετε κάτι στο ΤΑΚΙΜ επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε πως μπορεί να γίνει.
Ο χώρος αρχικά δεν θα έχει καθημερινή λειτουργία, καθώς δεν θέλουμε η παρουσία μας εκεί να μας εμποδίσει από το να συμμετέχουμε σε μικρές και μεγάλες κινηματικές δράσεις οι οποίες συνεχίζουν παρά τη γενικότερη κάμψη που περνάει το κίνημα. Ο χώρος λοιπόν αρχικά θα ανοίγει όταν υπάρχουν συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Σιγά- σιγά (ή ίσως και γρήγορα) καθώς θα προστίθενται δραστηριότητες θα γίνει όλο και πιο τακτική η λειτουργία του.
Όσο θα προχωράει η λειτουργία θα προχωράει και η ενημέρωση σας για τον τρόπο λειτουργίας του χώρου. Μπορείτε να ενημερώνεστε στο www.takim.gr και στο www.facebook.com/takim.gr

ΤΑΚΙΜ λοιπόν
  • Γιατί επιλέγουμε την συλλογικότητα ενάντια στην απομόνωση
  • Γιατί επιλέγουμε τον αγώνα για μια κοινωνία ανθρώπινη και όχι την προσαρμογή στην ανθρωποφαγία
  • Γιατί επιλέγουμε την ομαδική δράση και όχι τις ατομικές λύσεις
  • Γιατί επιλέγουμε την ποιοτική διασκέδαση και όχι την εμπορική υποκουλτούρα
  • Γιατί θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί, και γι' αυτό δεν θέλουμε το ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία
  • Γιατί θέλουμε να ζούμε σε αρμονική συνεργασία με το περιβάλλον
  • Γιατί θέλουμε να έχουμε κοινό τόπο με τα συνεταιριστικά εγχειρήματα


Αν θέλεις να βοηθήσεις έλα σε επαφή μαζί μας!
[στο 2310540432 ή στο www.facebook.com/takim.gr]
Διαχειριστική ομάδα ΤΑΚΙΜ
ΤΑΚΙΜ και καλοτάξιδο! ΤΑΚΙΜ και καλοτάξιδο! Reviewed by TAKIM on 9.5.16 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.