Ξεκινάμε δυναμικά και αλληλέγγυα!


Του Γιάννου Νικολάου

Το Σάββατο 10/9, μετά τη διαδήλωση της ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε η «επίσημη» έναρξη/εγκαίνια του χώρου ΤΑΚΙΜ! Πέρασαν πάνω από 100 άτομα κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο χώρος γέμισε και δυστυχώς κάποιοι δεν βρίσκαν να κάτσουν.


Ήταν μια βραδιά χαλάρωσης, διασκέδασης και κεφιού – το οποίο φρόντισαν να το κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα με ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά τραγούδια οι Ιόλη Ρώσσιου, Τάσος Δεδές και ΆριςΤέγος.

Ήταν όμως και μια βραδιά αλληλεγγύης, αναδιοργάνωσης και προετοιμασίας για τις νέες μάχες που έρχονται. Είχαμε καλέσει, για να μοιραστούμε τη χαρά μας και να απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς,συναγωνιστές και συναγωνίστριες από το Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών, το κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ., την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, το BiosCoop Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης, την Αυτόνομη Παρέμβαση Νεαπολιτών (ΑΠΑΝ), τον «Οδυσσέα»-Σχολείο Αλληλεγγύης και άλλους – εγχειρήματα με τα οποία ήδη συνεργαζόμαστε και εφαρμόζουμε την αλληλεγγύη στην πράξη!

Είχαμε γράψει και παλιότερα για τη χαρά μας να έχουμε φτιάξει αυτόν το χώρο με τα χέρια, τον κόπο και το μεράκι μας, καθώς επίσης και για την πολύτιμη βοήθεια και συνεισφορά και άλλων ανθρώπων, με τους οποίους το Σάββατο βρεθήκαμε και πάλι στον -ολοκληρωμένο πια- χώρο και απολαύσαμε όλοι μαζί την όμορφη βραδιά.

Τα θετικά σχόλια και τα ενθαρρυντικά λόγια όσων έχουν έρθει ήδη στο χώρο, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το εγχείρημα – το οποίο θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτό σε κινηματικές διαδικασίες αλλά και πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Καλοτάξιδο και πάλι, λοιπόν!
Ενημέρωση για το χώρο και τις εκδηλώσεις του ΤΑΚΙΜ στο website: www.takim.gr και στο fb: www.facebook.com/takim.gr
Ξεκινάμε δυναμικά και αλληλέγγυα! Ξεκινάμε δυναμικά και αλληλέγγυα! Reviewed by TAKIM on 12.9.16 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.