Γιατί μας αφορά όλους/ες η επίθεση στις δομές απεξάρτησης!

 




Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε πως προχωράει σε μια πρωτοφανή επίθεση στις δομές απεξάρτησης στην Ελλάδα. Στα πλαίσια μιας φιλελεύθερης ατζέντας, θέλει να νομοθετήσει τη συγχώνευση όλων των προγραμμάτων απεξάρτησης σε ένα ενιαίο φορέα, κάτω από ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο. Με αυτό τον τρόπο χτυπάει ταυτόχρονα τα δικαιώματα των εργαζομένων και τον ατόμων που παλεύουν να απεξαρτηθούν. Την ίδια στιγμή, η γενική κατεύθυνση της κυβέρνησης φαίνεται να υιοθετεί τις πολιτικές της “ιατρικοποίησης” και της “μείωσης της βλάβης”, πολιτικές που προσπαθούν να μεταφέρουν το πρόβλημα των εξαρτήσεων στο άτομο, παρακάμπτοντας την κοινωνική του φύση.
Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα απεξάρτησης έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις για να σταματήσουν αυτή την επίθεση, και έχουν προαναγγείλει και συνέχεια.
Σε αυτά τα πλαίσια, το Ξεκίνημα- Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση διοργανώνει συζήτηση στη Θεσσαλονίκη με ομιλητές τους:
  • Στέλιο Γκιουζέπα, Επιστημονικά Υπεύθυνο στο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ»
  • Φαίδων Καλοτεράκη, εκτελεστικό διευθυντή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων και πρόεδρο των κέντρων πρόληψης του δήμου Θεσσαλονίκης ΣΕΙΡΙΟΣ
  • Κώστα Μάντζο, κοινωνικό ανθρωπολόγο
Την συζήτηση συντονίζει η:
  • Σύλβια Κωνσταντινίδου, εργαζόμενη στο ΑΡΓΩ
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 20 Γενάρη,
στις 6μμ,
στον χώρο ΤΑΚΙΜ (Κατούνη 25, 4ος ορ.)


Γιατί μας αφορά όλους/ες η επίθεση στις δομές απεξάρτησης! Γιατί μας αφορά όλους/ες η επίθεση στις δομές απεξάρτησης! Reviewed by TAKIM on 11.1.24 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.