Προβολή ταινίας "Ακόμα και τη βροχή": Τρίτη 25/10, 9μμ

 
Το TAKIM προβάλλει την ταινία
Ακόμα και την βροχή
την Τρίτη 25 Οκτώβρη
στις 9μμ
Κατούνη 25 στον 4ο όροφο

Even the Rain
Το Ακόμα και η βροχή (También la lluvia) είναι ισπανική δραματική ταινία του 2010 σε σκηνοθεσία της Ιθίαρ Μπογιαΐν και σε σενάριο του Πολ Λάβερτι.

Βασίζεται στις εξεγέρσεις του 2000 στην Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ο κινηματογραφικός παραγωγός Κόστα και ο σκηνοθέτης Σεμπάστιαν ταξιδεύουν από την Ισπανία στη Βολιβία για να γυρίσουν μια ταινία στην Κοτσαμπάμπα, περιοχή όπου ζουν ιθαγενείς. Το θέμα της ταινίας αφορά τον Χριστόφορο Κολόμβο και τη συμπεριφορά των κατακτητών Ισπανών απέναντι στους ιθαγενείς της περιοχής. Παράλληλα με τα γυρίσματα, ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας, αυτόχθονας Ντάνιελ, συμμετέχει στις εξεγέρσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού την οποία προωθεί η κυβέρνηση της Βολιβίας στην Κοτσαμπάμπα.

Μέσω της σχέσης τους με τον Ντάνιελ και των βιωμάτων τους κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων, ο Κόστα και ο Σεμπάστιαν αντιλαμβάνονται τελικά πως η αποικιοκρατία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, απλώς με διαφορετική μορφή.
 
 
Προβολή ταινίας "Ακόμα και τη βροχή": Τρίτη 25/10, 9μμ Προβολή ταινίας "Ακόμα και τη βροχή": Τρίτη 25/10, 9μμ Reviewed by TAKIM on 3.10.16 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.