Προβολή της ταινίας «Ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω» στο Τακίμ!

 


facebook event: https://www.facebook.com/events/868070964553231


Το «Ακόμα Κρύβομαι για να Καπνίσω» είναι μια γαλλοαλγερινής παραγωγής ταινία με πρωταγωνίστριες γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και πεποιθήσεων, με κοινό παρονομαστή τη βία και την κακοποίηση. Εκεί, έχει βρει καταφύγιο και μια νεαρή έγκυος, την οποία αναζητά ο αδερφός της για να ξεπλύνει την «ντροπή».
Η ταινία ανέβηκε αρχικά σαν θεατρική παράσταση και το 2010 φανατικοί επιτέθηκαν στη σκηνοθέτρια και προσπάθησαν να την κάψουν. Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν και η σκηνοθέτρια αποφάσισε να μεταφέρει την παράσταση στον κινηματογράφο.
Όταν έκανε πρεμιέρα το 2017 κατάφερε να συγκλονίσει θεατές σε όλον τον κόσμο και να αποσπάσει το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Σήμερα, 5 χρόνια μετά, η έμφυλη βία και η κακοποίηση παραμένουν επίκαιρα και για εκατομμύρια γυναίκες σκληρή καθημερινότητα.
Παράλληλα όμως, όλα τα τελευταία χρόνια έχουμε ζήσει μαζικούς αγώνες του φεμινιστικού κινήματος που αναπτύσσεται διεθνώς. Αυτήν την περίοδο, τα βλέμματά μας είναι στραμμένα στο Ιράν, με το φεμινιστικό κίνημα που ξέσπασε μετά τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί να έχει πάρει πλέον συνολικά τη μορφή της κοινωνικής εξέγερσης.
Σε αυτές τις συνθήκες, οι «Μαχητικές & Ελεύθερες» στη Θεσσαλονίκη, επιλέξαμε να προβάλουμε την ταινία «Ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω» στις 24 Νοέμβρη, μία μέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία.
Την επόμενη ημέρα, 25 Νοέμβρη θα συμμετέχουμε στην πορεία ενάντια στη βία κατά των γυναικών, στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Σας καλούμε όλες/ους να συμμετέχετε!
Προβολή της ταινίας «Ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω» στο Τακίμ! Προβολή της ταινίας «Ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω» στο Τακίμ! Reviewed by TAKIM on 16.11.22 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.