Προβολή ταινίας: Underground, Κυριακή 25/2, 7μμ1995 | Έγχρ. | Διάρκεια: 170'
σκηνοθεσία: Εμίρ Κουστουρίτσα

Η απίστευτη ιστορία μιας κοινότητας ανθρώπων, που μένει κρυμμένη σε ένα υπόγειο χώρο από το 1943 μέχρι το 1991

Κέρδισε τον χρυσό φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών το '95


Κυριακή 25 Φλεβάρη
7μμ
Κατούνη 25, 4ος όροφος

Δείτε το τρέιλερ:

 


Προβολή ταινίας Underground στο ΤΑΚΙΜ
Μια ταινία γνήσιας βαλκανικής παράνοιας

Ζούμε σε μια περίοδο που ο εθνικισμός πανευρωπαικά αλλά και στα κοντινά μας Βαλκάνια βρίσκεται σε έξαρση. Το «Μακεδονικό» είναι μια καθημερινότητα σε πάνελ καναλιών αλλά και ραδιόφωνα με τους εθνικόφρονες να μας καλούν να ενωθούμε απέναντι στους γείτονες που θέλουν να μας πάρουν την Μακεδονία, όλοι και όλες μαζί μια γροθιά ενάντια στους ξένους, τους απολίτιστους, τους εχθρούς.
Εχθροί και οι άλλοι γείτονες οι Τούρκοι. Ξαναβιώνουμε το Μακεδονικό ξαναβιώνουμε και τα Ίμια, 2 σίριαλ σε αρρωστημένη επανάληψη. Και οι εθνικιστικές πολιτικές δυνάμεις εκατέρωθεν να στήνουν χορό καθώς θρέφουν το μίσος μεταξύ ανθρώπων που τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν. Μας μιλούν για εθνική ενότητα θέλοντας και οι τρεις αυτοί λαοί να ξεχάσουμε την φτώχεια και την καταπιεση που οι ομοεθνείς μας μας επιφυλάσσουν και να είμαστε πολύ απασχολημένοι να μισούμε ο ένας τον άλλο.
Λίγες ταινίες θα μπορούσαν να ταιριάζουν καλύτερα στο σήμερα. Το συγκλονιστικό «Underground» του Εμίρ Κουστουρίτσα μιλά για τις χαμένες πατρίδες, για τους πολέμους και για τους εχθρούς. Παρουσιάζοντας την παλία και τη νέα Γιουγκοσλαβία το βλέμμα του σκηνοθέτη θρηνεί για το παρελθόν την ίδια στιγμή που ελπίζει για αγάπη και ειρήνη στο μέλλον. Βαλκανική μουσική, έρωτες, πάθη, εμπλέκονται με την πολιτική και την ιστορία της περιοχής σε έναν ξέφρενο χορό.
Πότε θα σταματήσουν αυτά τα Βαλκάνια να υποφέρουν; Όταν οι λαοί τους το αποφασίσουν...
Για να μοιραστούμε όλα αυτά σας καλούμε λοιπόν στην προβολή μας την


Κυριακή 25 Φλεβάρη
Στις 7μμ
Στο χώρο ΤΑΚΙΜ
Κατούνη 25, Άνω Λαδάδικα

Προβολή ταινίας: Underground, Κυριακή 25/2, 7μμ Προβολή ταινίας: Underground, Κυριακή 25/2, 7μμ Reviewed by TAKIM on 21.2.18 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.