1ο Art against fascism στη Θεσσαλονίκη

Το Art against fascism θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φλεβάρη 2018 στον κοινωνικό χώρο ΤΑΚΙΜ  – Κατούνη 25, ΛαδάδικαΑν έχεις μουσικό συγκρότημα, θεατρική ομάδα, αν ασχολείσαι  με τα comics, τη φωτογραφία ή έχεις οποιαδήποτε άλλη καλλιτεχνική ανησυχία και θέλεις να παλέψεις ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, δήλωσε συμμετοχή και θα πάρεις μέρος.
Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι και μια εβδομάδα πριν το φεστιβάλ.
Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή:
Ποιος είναι ο στόχος μας:
Στόχος του φεστιβάλ Art against fascism είναι να δώσει βήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές και νέους που βλέπουν την τέχνη σαν ένα όπλο ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.
Ενώνουμε και εμείς την φωνή μας, ενισχύουμε και ενδυναμώνουμε τις δράσεις ενάντια στους ναζί, παλεύουμε, διεκδικούμε και φωνάζουμε!
Όπως ο φασισμός σκοτώνει τη φαντασία, έτσι η τέχνη και η δημιουργία τη γεννά!

Ο φασισμός, το δολοφονικό χέρι του συστήματος

Ο φασισμός, ο ναζισμός, ο ρατσισμός, όποια μάσκα κι αν φορέσουν αποτελούν θανάσιμη απειλή για τις ζωές μας. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Όσο κι αν θέλουν να παρουσιάζονται ως «αντισυστημικοί» και «εναντίον όλων», οι Ναζί της Χρυσής Αυγής εξυπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών, γι’ αυτό και είναι ενάντια σε κάθε αγώνα της νεολαίας, των εργαζομένων και του λαού. Ακόμη και μετά τις δολοφονίες του αγωνιστή μουσικού Παύλου Φύσσα, του νέου εργαζόμενου από το Πακιστάν, Σαχτζάτ Λουκμάν και άλλων, παρά τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αγωνιστές του κινήματος, η Χρυσή Αυγή παραμένει με πολύ ψηλά εκλογικά ποσοστά.
Η απειλή του φασισμού είναι υπαρκτή και για να την αντιμετωπίσουμε χρειάζεται να οργανωθούμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά ενάντια στο φασισμό.

1ο Art against fascism στη Θεσσαλονίκη 1ο Art against fascism στη Θεσσαλονίκη Reviewed by TAKIM on 13.1.18 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.