Διήμερο για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων


2ήμερο εκδηλώσεων από την Ανοιχτή Πρωτοβουλία για ένα αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride που φιλοξενεί το ΤΑΚΙΜ!

Γιατί η καθημερινότητα "τσαλακώνει" τα τρανς άτομα;
Σήμερα, την εποχή της κρίσης και της συντηρητικοποίησης μεγάλου μέρους της κοινωνίας, ενώ φαινομενικά το κράτος αναγνωρίζει δικαιώματα στα λοατκια+ άτομα (όπως για παράδειγμα το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια ή ο αντιρατσιστικός νόμος που περιλαμβάνει το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου), το κοινωνικό στίγμα για τα τρανς άτομα παραμένει.

Η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου από το κράτος είναι ζήτημα επιβίωσης για τα άτομα αυτά, χωρίς ιατρικούς όρους και προϋποθέσεις. Δεδομένου ότι η κοινωνική πραγματικότητα απωθεί κάθε τι το διαφορετικό, η έκφραση της ταυτότητας φύλου τους αποτελεί για αυτά τα άτομα αιτία καθημερινής αντιπαράθεσης. Από το οικογενειακό, το σχολικό περιβάλλον, τον εργασιακό, τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο αλλά και τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης τα τρανς άτομα δέχονται καθημερινά αποκλεισμό και απομόνωση, που μπορεί να φτάσει μέχρι και σε απειλές ή/και βία (ψυχολογική και σωματική).

Τα ζητήματα αυτά θα συζητήσουμε την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 8μμ στην ομιλία-συζήτηση στα πλαίσια διημέρου της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας για ένα αυτό-οργανωμένο Thessaloniki Pride, στο στέκι ΤΑΚΙΜ, οδός Κατούνη 25 στα Άνω Λαδάδικα (πλατεία Εμπορίου), με ομιλήτριες/ές τον Θωμά Διάφα και τη Ραζιήλ Σοέλ.

Θα προηγηθεί την ίδια μέρα στις 6μμ προβολή της ταινίας Boys Don't Cry:

Ημέρα: Παρασκευή 10 Μαρτίου
Ώρα έναρξης προβολής της ταινίας: 18:00
Ώρα έναρξης ομιλίας-συζήτησης: αμέσως μετά το τέλος της ταινίας, δηλαδή περίπου στις 20:00
Ομιλήτριες/ές: Θωμάς Διάφας και Ραζιήλ ΣοέλΤην επόμενη μέρα, Σάββατο 11 Μαρτίου,
θα electroπαρτάρουμε στον ίδιο χώρο μετά τις 10 το βράδυ.
Στο "ηλεκ-τρανς PARTY" μας θα έχουμε και drag show με τη Sassy Blondie.
Electro, trance και τρανς!


Τοποθεσία: στέκι ΤΑΚΙΜ (4ος όροφος), Κατούνη 25 στα Άνω Λαδάδικα (πλατεία Εμπορίου)
Διήμερο για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων  Διήμερο για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων Reviewed by TAKIM on 10.3.17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.