«Ξ» Θεσ/νίκης: Με αισιοδοξία στο 2017!


Tου Γιάννου Νικολάου

Το Σάββατο 21 Γενάρη πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση –θεσμός πλέον- αποχαιρετισμού της χρονιάς που πέρασε, από την οργάνωση του Ξεκινήματος Θεσσαλονίκης. Η φετινή εκδήλωση έγινε για πρώτη φορά στο ΤΑΚΙΜ, σε έναν χώρο που φτιάχτηκε την άνοιξη του 2016 με σκοπό να φιλοξενεί τόσο πολιτικές όσο και πολιτιστικές εκδηλώσεις και γεγονότα.

Αρκετός κόσμος άρχισε να μαζεύεται από νωρίς για μια βραδιά που είχε απ’ όλα: νοστιμότατο φαγητό μαγειρεμένο από δεκάδες συντρόφισσες/συντρόφους και φίλους/ες, σπιτική ξε-κινηματόπιτα, βίντεο-ανασκόπηση από τις δράσεις του 2016, χαιρετισμούς από συλλογικότητες της πόλης και βέβαια σπάνια ζωντανή μουσική με τους Opa Cupa, δηλαδή την Εύη Βέττα και τους Σωκράτη Βότσκο, Νίκο Πάλλη και Χρήστο Ντουμάνη, οι οποίοι μας ταξίδεψαν με τσιγγάνικες μελωδίες και μας έφεραν σε κέφι με βαλκανικούς ρυθμούς!

Εκ μέρους του «Ξ» ο σ. Θανάσης Μαρίνης καλωσόρισε όλους και όλες στην εκδήλωση και έκανε μια αναφορά στα γεγονότα που σημάδεψαν το 2016 αλλά και στην ανάγκη ανασυγκρότησης του κινήματος και της αριστεράς για να δοθούν με καλύτερους όρους οι επόμενες μάχες. Αμέσως μετά είδαμε το βίντεο ανασκόπηση του 2016 που έδωσε σε όλους μια εικόνα για τις δράσεις που αναπτύχθηκαν την προηγούμενη χρονιά, και παρά το γεγονός της κάμψης του κινήματος ήταν πάρα πολλές.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν συλλογικότητες που είχαν προσκληθεί για να απευθύνουν σύντομους χαιρετισμόυς. Αρχικά μίλησε ο Γιάννης Γκλαρνέτατζης από το «Κέντρο Κοινωνικών Ιστορικών Μελετών Θεσσαλονίκης – Βαρδάρης» ο οποίος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν και που προγραμματίζονται, στη συνέχεια η Κάτια Νταβράνη από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα “newreport” σημείωσε τη σημασία αληθινής ενημέρωσης της κοινωνίας και προώθησης των κινηματικών γεγονότων και τέλος η Φρόσω Δημητριάδου από την «Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού» τόνισε τη σημασία του να ξαναβγεί μπροστά το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη, ειδικά καθώς μέσα στο 2017 θα λάβουν χώρα σημαντικές δίκες ανθρώπων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στις Σκουριές και χρειάζεται η στήριξη όλων. Επίσης, χαιρετισμό έκανε και ο Δημήτρης Κουματσιούλης από τη ΒΙΟΜΕ που είπε ότι όλοι σε αυτή την αίθουσα παλεύουμε για παρόμοια πράγματα και πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να νικήσουμε!

Παρά τις δυσκολίες λοιπόν μπαίνουμε στο 2017 με αισιοδοξία!

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση στη σελίδα του ΤΑΚΙΜ στο fb εδώ
«Ξ» Θεσ/νίκης: Με αισιοδοξία στο 2017!  «Ξ» Θεσ/νίκης: Με αισιοδοξία στο 2017! Reviewed by TAKIM on 23.1.17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.